ENGLISH

SİNDRELLA HOTEL

Eğlenceli Tatilin Adresi...

Anasayfa Odalar Hizmetlerimiz Çevre Foto Galeri Rezervasyon İletişim

GEZİLECEK YERLER

Ölüdeniz

Akdeniz'de en çok fotoğraflanmış olan plajlardan biri olan Ölüdeniz, Türkiye'deki Ulusal Doğa Koruma alanlarından biridir ve inşaat kesinlikle yasaktır. Yeşille mavinin içiçe geçtiği Ölüdeniz resmi olarak Mavi Bayrak satatüsünde olup, tatilciler ve bir çok seyahat dergisi tarafından dünyanın en iyi 5 plajı arasında gösterilmektedir. Bölge Babadağ'ın yüksekliği ve panaromik manzarası sayesinde yamaç paraşütçüleri arasında oldukça popüler olup, dünyanın en güzel atlama noktalarından biri olarak görülmektedir.

Kelebekler Vadisi

Babadağ'ın eteklerinde yer alan, sadece vadiye has kelebeklerden adını alan Kelebekler Vadisi tüm dünyadan turistleri, doğa severleri ve sanatçıları kendine çekmeye devam etmektedir. Dünya Mirası listesine girmek için aday seçilen vadi kendine has jeolojik yapısı, bitki örtüsü, doğal hazineleriyle gezenleri hayran bırakmaktadır. Kelebekler Vadisi'ne sadece deniz yoluyla ulaşım olup inşaat kesinlikle yasaktır. Böylece vadi mümkün olduğunca ilk halinde korunmaktadır. Kelebekler Vadisi sadece yerli ve yabancı turistler tarafından değil, aynı zamanda birçok ulusal ve uluslararası çevreci ve ekolojik çalışmalar yapan kurumlar tarafından da ziyaret edilmektedir.

Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu 20 km'lik uzunluğuyla Türkiye'deki en uzun ve derin, Avrupa'daki en büyük ikinci kanyondur. Fethiye'den yaklaşık 40 dakikada gidilebilen Saklıkent, Nisan Ayı'nda Toros Dağları'ndaki karlar eriyip Xanthos Nehri'ne karışmak üzere kanyondan geçtikten sonra rahatça ziyaret edilebilir. Ancak yine de soğuk sularda serinleyip, gölgede uzanarak dinlenmek üzere en iyi zaman yaz aylarıdır.

Likya Yolu

Likya Yolu Fetiye'den Antalya'ya kadar uzanan, yaklaşık 500 km'lik bir patikalar sistemidir. Sunday Times'ın Dünya'nın en iyi 10 yürüyüş rotasından biri olarak duyurduğu yol, kırmızı- beyaz çizgilerle işaretlenmiştir. İsmini antik dönemlerde bölgeyi yöneten uygarlıktan alan yol, rota olarak orta-zor bir dereceye sahiptir. Bu durumun sebebi zor bir yürüyüş derecesinden çok rotanın denize yaklaşıp uzaklaşmasına bağlı olarak bir çok iniş ve çıkış göstermesidir. Fethiye'ye yakın olan başlangıç parkurlarında daha kolay olan yürüyüş, Antalya'ya doğru daha zorlaşmaktadır. Likya Yolu'nu yürümek için en iyi zaman Sonbahar (Eylül-Kasım) veya İlkbahardır (Şubat-Mayıs). Yaz aylarında kısa mesafeler yürünebilse de gölge olmayan kısımlar için oldukça sıcaktır. Rotanın büyük çoğunluğu kireçtaşı veya sert taşlardan yapılmış patikalardan oluşmaktadır.

Gemile Adası

Kaya Köyü'ne giden yoldan devam ederseniz kendinizi çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili Gemile Plajı'nda bulursunuz. Gemile Koyu'nun karşısında yer alan Aziz Nikolas Adası'nda zeytin ağaçları arasında yer alan manastır kalıntıları Bizans döneminden günümüze kadar ayakta kalmıştır. Japon arkeologlar bölgede yaptıkları 10 yılı aşan çalışmalar sonucunda bir zaman adada Aziz Nikolas'ın yaşamış olduğunu doğrulamaktadır.

Tlos

Fethiye'nin 28 km uzağında yer alan Tlos, Likya Uygarlığı'nın en eski yerleşim merkezlerinden biri olması yanında 19. Yy.'a kadar varlığını sürdüren ender yerleşimlerdendir. Likya Uygarlığı'nın "Spor Merkezi" olarak bilinen Tlos mitolojik kanatlı at Pegasus'un ve kahramanı Belorofonte'nin evi olarak bilinmektedir. Akropol, Belorofonte'nin tapınak şeklindeki mezarı, stadyum, Roma Hamamı kompleksi, amfitiyatro hala ayakta kalmış yapılara örnektir. Kentin çevresinde yer alan alabalık çiftlikleri sundukları enfes yemeklerle ve serin havasıyla sıcak yaz günlerinde vaha gibidir.

© 2013 | SİNDRELLA HOTEL

Design By Karman Yazılım